Obiective turistice în zonă
Barajul Vidraru
Unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice de pe Transfăgărășan, Barajul și lacul de acumulare Vidraru este un loc frumos, unde minunățiile naturii se împletesc armonios cu una dintre cele mai impunătoare structuri realizate de mâna omului. Barajul Vidraru a fost construit în 1965, iar la acea vreme se afla pe locul opt în topul celor mai înalte din Europa. Barajul are o înălțime de peste 160 de metri, iar drumul Transfăgărășan trece pe lângă baraj printr-un tunel. Pentru a admira panoramele impresionante cu lacul Vidrarul și Munții Făgăraș, trebuie să oprești la platforma belvedere.
Cetatea Poienari
Un alt obiectiv turistic fascinant, Cetatea Poenari este un monument istoric din secolul al XIV-lea, aflat pe un vârf de munte ce domină Cheile Argeșului. Cetatea Poenari are cinci turnuri de apărare, iar zidurile fortăreței au 2-3 metri grosime. Atenție, pentru a ajunge la ruinele cetății trebuie să urci nu mai puțin de 1.480 de trepte. În schimb, efortul merită pe deplin, deoarece panoramele pe care le poți admira de la înălțime îți vor tăia răsuflarea.
Program de vizitare Cetatea Poenari:
- luni-duminică: 09:00-18:00
Mănăstirea Curtea de Argeș
Singurul oraș de pe traseul Transfăgărășan este Curtea de Argeș, unde nu ai voie să ratezi mănăstirea cu același nume. Unul dintre cele mai populare obiective turistice din România, Mănăstirea Curtea de Argeș datează de la începutul secolului al XVI-lea, fiind ctitorită de domnitorul Neagoe Basarab. De acest lăcaș de cult se leagă o mulțime de legende, inclusiv cea a Meșterului Manole și a soției sale Ana. Această mănăstire este și locul de veci al membrilor familiei regale românești.
Program de vizitare Mănăstirea Curtea de Argeș:
- vara: 08:00-20:00
- iarna: 09:00-17:00
Muzeul Municipal Curtea de Argeș
Muzeul inaugurat în anul 1969, are peste 12.000 piese muzeistice organizate în 7 săli corespunzătoare diferitelor perioade ale istoriei orașului. Sunt expuse documente, portretele voievozilor din Argeș, paftale, medalii, decorații, inele, sigilii, săbii, o bogată colecție de numismatică dacică, romană, bizantină, medievală (tezaurul de monede de la Carol Robert).
Muzeul a avut colecţii de arheologie, artă decorativă, iconografie şi numismatică din anul 1924, în interiorul Bisericii Domneşti. Între 1969 – 1984 a funcţionat în clădirea fostei primării. În 1984 s-a mutat în actualul local, care a fost amenajat pentru expoziţia de bază a Secţiei de istorie. În anul 1972 s-a amenajat în casa pictorului D. Norocea expoziţia de bază a Secţiei de etnografie şi artă populară şi o colecţie de artă plastică aparţinând pictorului restaurator al Bisericii Domneşti.
Biserica Domnească din Curtea de Argeș
Biserica Domnească Sfântul Nicolae din Curtea de Argeș este ctitoria lui Basarab I (1310 – 1352), terminată în anul 1352, în cadrul reședinței voevodale din secolul al XIII-lea. Biserica, monument în cruce greacă înscrisă, de tip complex, este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii românești medievale, fiind cea mai veche ctitorie voievodală din Țara Românească. Picturile murale interioare, deosebit de valoroase, sunt realizate în 1364 – 1369. Biserica este inclusă pe noua listă a monumentelor istorice: cod LMI AG-II-m-A-13647.01 și în Lista Indicativă UNESCO.